Hotels of Bed&Breakfast
Hotels zijn werkelijk overal. Van een bed met een dak tot vijf-sterren-entourages.

Hotels zijn er overal, en behalve op hyperpopulaire vakantiebestemmingen (denk aan de drukkere zeekusten), en de uitgestorven gebieden, is er altijd wel een plekje te vinden. Soms moet je daar wel even voor zoeken. Grotere hotels liggen vaak niet op de mooiste plekjes, kleinere hotelletjes zijn eerder volgeboekt. De paar jaar dat wij in hotels hebben geslapen, keken we ’s ochtends waar we ongeveer uit wilden komen, en zochten we via Booking een overnachtingsadres. Reserveren van een hotelkamer via de eigen site of telefonisch is vaak goedkoper, maar is iets meer werk (en soms een uitdaging door de taal van de website).

Overnacht je in een hotel, dan heb je meestal niet de kans om je eigen ontbijt te maken, of zelf te koken. Dat scheelt een heleboel bepakking op de fiets, maar is uiteindelijk een stuk duurder. Voor een Bed&Breakfast geldt ongeveer hetzelfde. Blijf je ergens langer dan een nacht, check dan vooral bij een Bed&Breakfast of je overdag op de kamer terecht kunt.

Liever kamperen tijdens je fietsvakantie? Klik hier.

 

 

Binnen Europa zijn de meeste hotels en gasthuizen relatief schoon en goed onderhouden. Ook het geserveerde ontbijt is, als je dat erbij besteld hebt, vaak goed verzorgd. Als je meer zekerheid wilt hebben over hoe goed je overnachtingsadres is, check dan reviews op Booking.com.